skip to Main Content
L’empresa Forma Part De Tu (t’agradi O No)

L’empresa forma part de tu (t’agradi o no)

Explica’m la teva empresa sense números i et diré el bon professional que ets!

“Jo sóc jo i les meves circumstàncies”, deia Ortega i Gasset per significar que les circumstàncies són una part substancial de nosaltres mateixos, del propi jo.

En les societats econòmicament desenvolupades, el món de l’empresa i el treball, es fon amb aquestes circumstàncies de la qual ens parlava Ortega, fins al punt de constituir-se, en molts casos, en definitòries del nostre jo. La gran majoria de persones no et pregunta qui ets? Et pregunten, més aviat: on treballes ?, de què treballes ?, què fas? o què ets ?, però no qui ets?

Si l’empresa forma part constitutiva de nosaltres mateixos, del nostre jo, resulta fonamental per al nostre èxit conèixer i integrar el món de l’empresa en les nostres vides, fins al punt que potenciar-nos a nosaltres mateixos equivalgui a potenciar a la nostra empresa.

L’empresa en la qual treballem ens defineix i nosaltres la definim a ella. El sentit de pertinença adquireix així un nou significat i es converteix en essencial, ja que ens ajuda a integrar la nostra personalitat, els nostres valors, la nostra cultura i, fins i tot, les nostres relacions.

No podem pretendre’ns únics si, al seu torn, la nostra empresa no ho és també. No podem pretendre’ns excel·lents si el nostre treball i la nostra empresa no arriben a l’excel·lència. De fet, no podem pretendre’ns feliços si la nostra relació amb el món del treball no és plena, ja que el món del treball i “nostre” món, són un mateix món.

Fa uns dies, comentant aquest pròleg amb una líder, em deia que se sentia completament desmotivada i sense cap il·lusió per continuar en la seva empresa. Empresa gran i influent, que per raons de confidencialitat no desvetllaré el seu nom. Literalment em va dir: “la manera de fer les coses que té el director i els de dalt no té res a veure amb els meus valors i amb el meu ser”. Va prosseguir: “i no és només cosa meva, perquè la gent està marxant, ningú vol pertànyer a la nostra empresa. Jo també vull marxar i com més aviat millor “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top