skip to Main Content

QUI ÉS JAUME FÀBREGA?

“Si vols que els demés canviïn, comença canviant tu primer”.
(Jaume Fàbrega)

CONEIX A JAUME FÀBREGA

La definició atribuïda a Aristòtil l’home com a animal racional sempre em va semblar incompleta, i em sorprenia que un savi com ell, mestre de pensadors, limités a l’home a la seva capacitat de raciocini i s’oblidés la seva dimensió social i emocional; i de les seves relacions i emocions.

Més endavant, durant els meus estudis de filosofia i ciències de l’educació a la Universitat de Barcelona, vaig comprendre que la frase no era més que una simplificació de mestres apressats que no volien o no podien aprofundir.

Si limitem la definició de l’home a la seva capacitat de raciocini no hauria d’haver distància entre “entendre” i “practicar”; entre “ser conscient” i “portar a la pràctica” allò que sabem que ens convé.

I en canvi, l’experiència de la distància entre el “pensar” i el “fer”, tant en nosaltres com en els altres, és el més habitual.

Amb el temps t’acostumes a aquesta distància i admets com a normal que la gent sàpiga què li convé fer i, no obstant això, després sigui incapaç de fer-ho.

Efectivament, canviar és el més difícil de tot. L’experiència d’aquesta dificultat fa que hi hagi gent que renunciï a millorar, vista la dificultat que comporta.

En el món de l’empresa, que és en el que he desenvolupat tota la meva carrera professional, aquesta distància entre el dir i el fer és particularment sostenible, ja que aquí no valen excuses i el que compta sempre són els resultats.

Les xarxes socials posen de manifest aquesta distància: cada dia veiem publicacions de tota mena en què es repeteixen aforismes i veritats com temples que, però, pocs són capaços d’aplicar en la seva vida diària, tant personal com professional. Segur que el món seria molt millor si pensar i canviar fossin el mateix.

I, en canvi, aquest és el gran repte: canviar per millorar, trencar la inèrcia, aconseguir posar en pràctica tot allò que sabem que ens convé, afrontant les dificultats que això comporta.

METAMORPHOSIS neix precisament amb l’objectiu de constituir-se en una eina que ajudi a aquells que efectivament SABEN que han de CANVIAR per aconseguir EFECTIVAMENT millorar: saltar aquesta gran distància entre el pensar i el fer. Esdevenir millors persones o millors professionals; trencar amb la inèrcia per arribar a ser allò que som, com diria Píndar.

Back To Top