skip to Main Content

Estadi 7: Arriba a l’excel·lència

0 alumne

Stephen R. Covey, un dels referents mundials en management d’empreses, ha publicat molts llibres. Un d’ells és “Els 7 hàbits de la gent altament efectiva”. Més tard, va publicar “El vuitè hàbit”. Et diem això, perquè aquest estadi 7 està dedicat a aquests 8 hàbits que et proposa Covey perquè siguis altament efectiu i així poder assolir l’excel·lència personal i professional. Hàbits que pots aplicar als teus altres àmbits de vida: social, sentimental i familiar.

El primer hàbit és que siguis proactiu, que provoquis que les coses passin. Que provoquis canvis, que presents opcions sense esperar que ningú et inciti a això. Ser proactiu és no esperar que ningú et digui el que has de fer. És proposar, proposar i proposar. És fer, fer i fer. Si ets proactiu amb Metamorphosis, compronbarás en cada un dels 15 estadis que la formen com proposem una i altra vegada que siguis protagonista de la teva vida i no un simple espectador de la mateixa.

El segon hàbit és que sempre parteixis amb un pla en la teva ment. És a dir, que tinguis clarament un propòsit del que vols aconseguir, del que vols fer, del que és la teva empresa, i que persegueixis tot això sense desistir. Saps quin és el teu propòsit de vida professional i personal? El següent estadi, el 8, et facilitarà molt aquest segon hàbit.

El tercer hàbit és que sàpigues prioritzar i que ho facis. És a dir, primer el primer. És ordenar segons les teves prioritats. Ordenes la teva agenda diària, les teves tasques per a cada jornada. També per al teu setmana, el teu mes, el teu any, etcètera. És elaborar la millor estratègia possible en funció de les teves prioritats, diferenciant clarament el que és important i el que no, el que és urgent i el que no.

Aquests tres primers hàbits treballen teu interior: el primer ser proactiu, el segon començar amb un pla en ment i el tercer és prioritzar, primer el primer.
El quart hàbit és guanyar / guanyar. Ja entres relació amb altres persones. Es tracta que t’habituessis a que tots han de guanyar. No a que guanyis tu i perdi l’altre, o al fet que perdis tu, o al fet que perdeu tots. Quan tens una proposta en el teu equip de treball, ha de ser consensuada entre tots, ja que tots heu poder guanyar. El líder, si ets tu o qui sigui, l’equip de treball, els col·laboradors, l’empresa i fins a la societat.

Que les dues parts guanyin és fonamental. Pensa-un moment en parella. Si només guanya un, no hi haurà relació de qualitat i si no n’hi ha, morirà.

El cinquè hàbit és comprendre abans de ser comprès. Tots volem sentir-nos importants. Estem segurs que tu vols sentir-te important i comprès. Tots volem que ens escoltin i que ens comprenguin però, realment, el que nosaltres podem fer amb plenes garanties d’èxit és escoltar i comprendre als altres. Imagina’t en una negociació si no entens bé a l’altre, com podràs oferir alguna cosa perquè guanyi i tu facis el mateix?

El sisè hàbit és crear sinergia. És saber que la suma de les parts dóna com a resultat alguna cosa més que la simple aritmètica. És a dir, que quatre col·laboradors més el seu líder no són cinc propostes, sinó que la suma de les cinc propostes va a donar un plus més. Col·labores per aconseguir un èxit més gran, per assolir l’excel·lència en un producte o en un servei. Col·labores per ser altament efectiu.

El setè és esmolar la serra, que vol dir reinventar-se de nou a si mateix. És a dir, per molt bé que estiguis exercint la teva tasca professional, per molt bé que estiguis fent les coses, sempre has de reinventar, sempre has de fer que creixi el teu interior, que millors.

El vuitè i últim hàbit és trobar la teva veu interior. És a dir, que desenvolupis el potencial intern intrínsec que tens. Tots i cada un de nosaltres en el nostre interior tenim un potencial, que si ho desenvolupem al màxim, arribarem l’excel·lència personal i professional. Trobar-és, doncs, fonamental.

En definitiva, aquests 8 hàbits estan dissenyats perquè aconsegueixis ser altament efectiu en les teves relacions, en la teva vida professional i en la teva vida personal. I si els íntegres bé i els entrenes cada dia amb cada acció que facis, podràs assolir l’excel·lència professional.

En aquest sentit, si tens col·laboradors, has de promoure que aquests 8 hàbits també es donen en tots i cada un d’ells.

68,00€ 34,00€
Back To Top