skip to Main Content

Estadi 4: Allibera el líder que hi ha dins teu

0 alumne

En aquesta època en la que vius creus que cal saber liderar? Saps que es treballa per projectes, que ja no és el lideratge de les empreses antigues on es gestionava els equips de treball d’una determinada manera, sinó que ara els teus col·laboradors poden estar en qualsevol part del món, fins i tot pot ser que ni els coneguis físicament .

Per tant, el lideratge actual és un lideratge transformador. És un lideratge que necessita, doncs, potenciar molt la riquesa i la diversitat. Per descomptat, i sobre això és sobre el que versa aquest estadi 4, has de saber liderar-te a tu mateix.

No lideren només equips de treball, sinó que es lidera un a si mateix, es lidera un emprenedor, es lidera un freelance, es lidera la família, es lideren aules d’alumnes, es lideren xerrades, etcètera. A més, cada vegada es lideren més projectes a causa d’estar immersos de ple en l’època on les relacions i la col·laboració són protagonistes. I la base sempre és comú: un mateix.

En una societat en què hi ha una alta exigència de productivitat i en la qual hi ha molta velocitat i moltíssim canvi, excessivament s’orienta cap als resultats, el líder ha de poder ser un líder transformador. Necessita, si o si, treure el millor de cada col·laborador. Ha de ser un líder que sàpiga escoltar, que sàpiga comprendre, que sàpiga triar i decidir en consens amb el seu equip. Un líder que sàpiga adaptar-se al seu equip de treball i no que pretengui que el seu equip s’adapti a ell com passava en l’antiga gestió humana.

De manera que si ets líder o pretens ser-ho, has d’oblidar-te de mediocritats i perseguir l’elegància i l’excel·lència. Recorda, això sí, que el bo està renyit amb el millor. És a dir, no siguis perfeccionista i gaudeix del procés de liderar.

Per això, necessites liderar cinc dimensions de la teva personalitat. Comença per la teva dimensió física. Si no estàs en forma, si no tens bona presència i bones maneres, l’exemple que transmetràs no serà l’adequat. Només et seguirien els mediocres. Cuida’t!

També has de liderar la teva dimensió emocional. La gran intel·ligència d’un líder és l’emocional, perquè, en última instància, el que fa és gestionar les emocions de tots i cadascun dels seus col·laboradors. I per fer-ho bé, resulta evident que la seva dimensió emocional ha d’estar sana. Si els teus emocions et gestionen a tu, deixa-ho! No aconseguiràs canviar les emocions dels teus col·laboradors quan no estiguin receptius, si et deixes dominar per les teves pròpies!

El mateix passa amb la teva dimensió racional. Si penses bé, seràs millor líder. Vius en l’època del coneixement. Hi ha molta més intel·ligència que matèria en els vostres productes o serveis. Per tant, necessites entrenar i potenciar la teva dimensió intel·lectual al màxim. Has d’esculpir la teva ment, el teu intel·lecte. El principal mitjà de producció és el cervell. I és que una de les claus del lideratge és, sens dubte, canviar la forma de pensar dels col·laboradors quan hi ha dissonàncies entre aquests i el seu líder. Cosa que no s’aconsegueixen si no es té una adequada i sana salut intel·lectual.

Per descomptat, has de liderar la teva dimensió moral-social. Et relaciones cada dia amb els teus col·laboradors. Per tant, necessites ser una persona amb molta empatia i amb moltes habilitats socials. En les teves relacions habita la comunicació i el futur. No et permetis descuidar aquesta dimensió.

Finalment, la teva dimensió espiritual. Necessites somiar, necessites creure per veure. Has d’aclarir el sentit que té el teu acompliment. Necessites transcendir-te a tu mateix i tenir molta harmonia mental. Altrament, el teu necessari individualisme es convertirà en egoisme.

76,50€ 38,25€
Back To Top